Jablečný džem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1100 g jablko 150 g rozinky 1 ks pomeranč 100 ml calvados 1 balíček želírovací cukr (2:1) podle chuti 150 g čerstvý zázvor
Postup Jablečný džem recept
Postup přípravy receptu
-
Rozinky zalijeme calvadosem a necháme je přes noc marinovat.
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Poté je vsypeme do hrnce a smícháme s rozinkami. Do směsi přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme dobře omytý a na půlkolečka nakrájený pomeranč, důkladně promícháme s želírovacím cukrem 2:1.
Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do sáčku na koření, zavážeme a zavěsíme do hrnce (nedáváme ke směsi). Jablečnou směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
Poté odstavíme, odstraníme koření a odebereme případnou pěnu. Džem plníme horký do nahřátých skleniček. Skleničky ihned zavíčkujeme, otočíme na víčka a necháme minimálně 15 minut odpočívat.
Poté můžeme jablečný džem otočit, označit a uschovat v chladu, temnu a suchu.