Jablečný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks smetana
6 ks jablko
rozinky
1 l voda
2 ks pudink
mletá skořice
1 ks vanilkový cukr
tuk na vymazání
citronová šťáva
mandlové lupínky
250 g měkký tvaroh
těsto
4 sklenky cukr
4 ks vejce
2 lžíce kakao
1 sklenka voda
prášek do pečiva
2 sklenky polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s kypřícím práškem do mísy. Vlijeme sklenku vody a přidáme ostatní suroviny. Vše zpracujeme v těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto pečeme asi 30 minut na 190 °C.

  2. Očištěná a oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, zakapeme citrónovou šťávou a dáme do kastrolu. Vaříme, až úplně změknou. Podle potřeby přilijeme trošku vody. Postupně do nich vmícháme vanilkový cukr, rozinky a skořici. Část směsi necháme vychladnout a promícháme ji s tvarohem. Do druhé části přilijeme za stálého míchání ve vodě rozmíchaný pudink a cukr. Přidáme mandlové lupínky a přivedeme do varu. Vaříme asi minutu, až pudink zhoustne.

  3. Upečený korpus pomažeme tvarohovým krémem a přelijeme vanilkovým pudinkem. Nakonec jablečný koláč ozdobíme ušlehanou smetanou.

  4. Jablečný koláč dáme do lednice ztuhnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!