Jablečný koláč s marsalou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 180 g cukr 3 ks vejce 30 g máslo 1 sklenka mléko 200 g hladká mouka 2 sklenky marsala 3 ks zelené jablko 2 lžíce jablečná marmeláda 1 balíček sušené droždí s vanilkou
Postup Jablečný koláč s marsalou recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme a nastrouháme. Zalijeme je marsalou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků.
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem. Do žloutkové pěny přidáme rozpuštěné máslo a mléko. Dobře promícháme a postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou se sušeným droždím, jablka s marsalou a nakonec po troškách ušlehaný sníh z bílků. Mícháme ze zdola nahoru.
Jablečné těsto vlijeme do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Zkoušíme špejlí. Upečený jablečný koláč s marsalou necháme vychladnout.
Jablečný koláč s marsalou potřeme jablečnou marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.