Jablečný koláč s marsalou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

180 g cukr
3 ks vejce
30 g máslo
1 sklenka mléko
200 g hladká mouka
2 sklenky marsala
3 ks zelené jablko
2 lžíce jablečná marmeláda
1 balíček sušené droždí s vanilkou

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme. Zalijeme je marsalou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem. Do žloutkové pěny přidáme rozpuštěné máslo a mléko. Dobře promícháme a postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou se sušeným droždím, jablka s marsalou a nakonec po troškách ušlehaný sníh z bílků. Mícháme ze zdola nahoru.

  3. Jablečné těsto vlijeme do vymazané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Zkoušíme špejlí. Upečený jablečný koláč s marsalou necháme vychladnout.

  4. Jablečný koláč s marsalou potřeme jablečnou marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!