Jablečný tvarožník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
150 g máslo
1 kg jablko
3 lžíce voda
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
500 g měkký tvaroh
na ozdobu
mletá skořice
na potření
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme na něj tuto jablečnou hmotu.

  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přilijeme vodu, mouku prosejeme s práškem do pečiva, promícháme a nakonec zlehka přidáme sníh z bílků. Těstem polijeme rozprostřená jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 15 minut. Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, nakonec přidáme tvaroh.

  3. Upečený korpus překlopíme a odstraníme alobal. Tvarohovou náplň opatrně rozetřeme na jablečnou vrstvu. Smetanu vyšleháme a rovnoměrně rozetřeme na moučník. Na ozdobu posypeme skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!