Jablečný tvarožník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 150 g máslo 1 kg jablko 3 lžíce voda 0.5 balíčku prášek do pečiva 150 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 150 g polohrubá mouka 500 g měkký tvaroh na ozdobu mletá skořice na potření 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Jablečný tvarožník recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme na něj tuto jablečnou hmotu.
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přilijeme vodu, mouku prosejeme s práškem do pečiva, promícháme a nakonec zlehka přidáme sníh z bílků. Těstem polijeme rozprostřená jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 15 minut. Změklé máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, nakonec přidáme tvaroh.
Upečený korpus překlopíme a odstraníme alobal. Tvarohovou náplň opatrně rozetřeme na jablečnou vrstvu. Smetanu vyšleháme a rovnoměrně rozetřeme na moučník. Na ozdobu posypeme skořicí.