Jablka s čepičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks jablko 50 g ořechy 5-6 ks datle 4 lžíce citronová šťáva 6 plátků mražené listové těsto na potření 1 ks žloutek na ozdobu cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jablka s čepičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Listové těsto necháme rozmrznout a jednotlivé plátky položíme do středu plechu.
Malá jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a pokapeme polovinou citronové šťávy. Datle vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a zakapeme zbytkem citronové šťávy. Ořechy nasucho opražíme, nasekáme a spolu s datlemi naplníme do jablek do dutin, které vznikly vyjmutím jádřinců.
Z listového těsta vykrájíme 12 koleček s mírně větším průměrem, než mají jablka. Na šest z nich posadíme jablka, ostatní potřeme žloutkem. Ze zbylého těsta nakrájíme 6 tenkých proužků, ovineme je kolem koleček pod jablky a také potřeme žloutkem. Potřená kolečka nakonec použijeme jako čepičky. Jablka s čepičkou pečeme 15 minut ve střední části trouby.
Jablka s čepičkou podáváme ihned. Před podáváním můžeme posypat jablka s čepičkou moučkovým cukrem.