Jablka s čepičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks jablko
50 g ořechy
5-6 ks datle
4 lžíce citronová šťáva
6 plátků mražené listové těsto
na potření
1 ks žloutek
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Listové těsto necháme rozmrznout a jednotlivé plátky položíme do středu plechu.

  2. Malá jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a pokapeme polovinou citronové šťávy. Datle vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a zakapeme zbytkem citronové šťávy. Ořechy nasucho opražíme, nasekáme a spolu s datlemi naplníme do jablek do dutin, které vznikly vyjmutím jádřinců.

  3. Z listového těsta vykrájíme 12 koleček s mírně větším průměrem, než mají jablka. Na šest z nich posadíme jablka, ostatní potřeme žloutkem. Ze zbylého těsta nakrájíme 6 tenkých proužků, ovineme je kolem koleček pod jablky a také potřeme žloutkem. Potřená kolečka nakonec použijeme jako čepičky. Jablka s čepičkou pečeme 15 minut ve střední části trouby.

  4. Jablka s čepičkou podáváme ihned. Před podáváním můžeme posypat jablka s čepičkou moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!