Jablka v červeném víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 ml calvados 2 balíčky vanilkový cukr 400 ml smetana ke šlehání 1 l suché červené víno 3 ks celá skořice 6 ks malé jablko 100 g želírovací cukr
Postup Jablka v červeném víně recept
Postup přípravy receptu
-
Víno, želírovací cukr a skořici povaříme nezakryté asi 8 až 10 minut.
Celá jablka oloupeme, avšak ponecháme jim stopky. Za ty je vložíme do vína a vaříme čtvrt hodiny.
Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vinný vývar svaříme na konzistenci sirupu. Jablka vložíme do mísy a zalijeme sirupem. Přiklopíme a na 12 hodin dáme do ledničky odležet.
Smetanu ušleháme do tuha. Zvolna přisypáváme cukr a nakonec vmícháme calvados.
Jablka v červeném víně podáváme s ochucenou šlehačkou, kterou podáváme k jablíčkům zvlášť.