Jablka v červeném víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 ml calvados
2 balíčky vanilkový cukr
400 ml smetana ke šlehání
1 l suché červené víno
3 ks celá skořice
6 ks malé jablko
100 g želírovací cukr

Postup přípravy receptu

  1. Víno, želírovací cukr a skořici povaříme nezakryté asi 8 až 10 minut.

  2. Celá jablka oloupeme, avšak ponecháme jim stopky. Za ty je vložíme do vína a vaříme čtvrt hodiny.

  3. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vinný vývar svaříme na konzistenci sirupu. Jablka vložíme do mísy a zalijeme sirupem. Přiklopíme a na 12 hodin dáme do ledničky odležet.

  4. Smetanu ušleháme do tuha. Zvolna přisypáváme cukr a nakonec vmícháme calvados.

  5. Jablka v červeném víně podáváme s ochucenou šlehačkou, kterou podáváme k jablíčkům zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!