Jablkové koláčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
250 g máslo
1 kg jablko
0.5 ks citron
1 balíček prášek do pečiva
0.5 lžičky mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
400 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Změklé máslo utřeme do pěny s cukrem a špetkou soli. Jedno po druhém přidáme vejce, prosátou mouku s práškem do pečiva. Jablka, skořici a citronovou šťávu opatrně vmícháme do těsta.

  3. Polévkovou lžící vykrajujeme malé koláčky, které klademe na vymaštěný plech. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200°C přibližně 15 - 20 minut.

  4. Vychladlé cukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!