Jablkové smaženky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
0.3 l mléko
4 ks jablko
20 dkg hladká mouka
0.5 lžičky kypřící prášek
podle potřeby
olej na smažení
na obalení
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si jablka, která oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. Do mísy rozklepneme vejce, vidličkou rozšleháme, přidáme cukr, špetku soli, mléko, mouku a promícháme. Do hustšího těstíčka vmícháme připravená jablka. Vše promícháme a spojíme.

  3. Rozpálíme si na pánvi olej a klademe malé hromádky, které zploštíme na silné placičky a pod pokličkou upečeme po obou stranách dozlatova.

  4. Horké jablkové smaženky obalujeme ve skořicovém cukru. Jsou výborné teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!