Jahodová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g jahody
2 lžičky škrobová moučka
5 lžic smetana ke šlehání
4 lžíce ovocný likér
4 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme, odkrojíme zkažená místa a nakrájíme je na menší kousky. Asi 3 lžíce jahod odložíme stranou na zdobení. Zbytek jahod vložíme do hrnce, přidáme cukr a zalijeme asi 200 ml vody. Směs povaříme, dokud nejsou jahody měkké.

  2. Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a těsně před dovařením ji vlijeme do uvařených jahod. Vše ještě krátce povaříme.

  3. Polévku rozmixujeme, vmícháme likér a smetanu a necháme ji vychladnout.

  4. Jednotlivé porce polévky ozdobíme nakrájenými jahodami a polévku můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!