Jahodové knedlíčky recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g máslo 4 ks žloutek 100 g cukr moučka cukr moučka 150 g hrubá mouka 250 g čerstvé jahody rozpuštěné máslo tmavá čokoláda tvrdý tvaroh 1/2 balíčku bílý toastový chléb 150 g polotučný měkký tvaroh
Postup Jahodové knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Jahody očistíme, opláchneme a necháme okapat
Toastový chléb nakrájíme na velmi malé kostičky, které rozmělníme. Vmícháme, žloutky, tvaroh, změklé máslo, mouku a cukr. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut odležet
Z těsta postupně tvoříme placičky, které plníme jahodami a řádně spojíme do tvaru knedlíčků. Tvrdý tvaroh a čokoládu nastrouháme a promícháme v poměru 1:1
Jahodové knedlíčky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou
Potom jahodové knedlíčky obalíme ve směsi tvarohu s čokoládou, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.