Jahodové knedlíky s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 g cukr
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
100 ml mléko
100 g tvaroh
250 g polohrubá mouka
omáčka
1 lžíce máslo
1 lžíce solamyl
200 ml voda
500 g jahody
50 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
podle potřeby
máslo
strouhanka
náplň
500 g jahody
na ozdobu
100 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem. Vmícháme tvaroh, vejce, špetku soli a mouku. Spolu s mlékem zaděláme tužší těsto a necháme ho 5 minut odpočinout. Na sucho si opražíme strouhanku.

  2. Těsto rozkrájíme na menší kousky. Do každého zabalíme jahodu. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 5 - 8 minut, dokud nevyplavou. Ještě teplé je obalíme v rozpuštěném másle a na sucho opražené strouhance.

  3. Jahody rozmixujeme a podlijeme vodou. Přidáme máslo a cukr a necháme je povařit. Omáčku zahustíme škrobem a vaříme asi 1 minutu.

  4. Jahodové knedlíky podáváme přelité omáčkou a ozdobené šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!