Jahodové knedlíky s omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 50 g cukr sůl 1 ks vejce 50 g máslo 100 ml mléko 100 g tvaroh 250 g polohrubá mouka omáčka 1 lžíce máslo 1 lžíce solamyl 200 ml voda 500 g jahody 50 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr podle potřeby máslo strouhanka náplň 500 g jahody na ozdobu 100 ml smetana ke šlehání
Postup Jahodové knedlíky s omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem. Vmícháme tvaroh, vejce, špetku soli a mouku. Spolu s mlékem zaděláme tužší těsto a necháme ho 5 minut odpočinout. Na sucho si opražíme strouhanku.
Těsto rozkrájíme na menší kousky. Do každého zabalíme jahodu. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 5 - 8 minut, dokud nevyplavou. Ještě teplé je obalíme v rozpuštěném másle a na sucho opražené strouhance.
Jahody rozmixujeme a podlijeme vodou. Přidáme máslo a cukr a necháme je povařit. Omáčku zahustíme škrobem a vaříme asi 1 minutu.
Jahodové knedlíky podáváme přelité omáčkou a ozdobené šlehačkou.