Jahodové kostky recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
5 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
30 dkg jahody
15 dkg cukr krupice
11 dkg polohrubá mouka
1- 2 lžíce citronová šťáva
1 lžička citronová šťáva
1 ks bílý jogurt
1 kelímek smetana ke šlehání
1 balíček želatina na 1/4 l vody
1 balíček želatina na 1/2 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si piškotový korpus. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme žloutky s cukrem, jemně vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávou a s našlehanými bílky. Těsto vlijeme na plech vyložený papírem a upečeme piškot, který necháme vychladnout

  2. Zatím si připravíme jahodový krém. Očištěné jahody rozmixujeme. Přidáme cukr, můžeme ubrat či přidat podle sladkosti jahod. Vmícháme malý bílý jogurt, lžičku citronové šťávy a opatrně vmícháme želatinu ze 1/4 l vody uvařenou podle návodu. Když krém začne tuhnout, vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém nalijeme na vychladlý korpus

  3. Nakonec si připravíme z 1/2 l vody želatinu, kterou celý koláč přelijeme. Jahodový koláč dáme ztuhnout do lednice na 2 hodiny

  4. Koláč nakrájíme na jednotlivé jahodové kostky. Jahodové kostky můžeme ještě ozdobit šlehačkou a kouskem jahody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!