Jahodový dort s čokoládovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 lžic olej 1 špetka sůl 5 ks vejce 150 g cukr krupice 120 g hladká mouka 1 lžička holandské kakao náplň jahody krém 0 balení tvaroh 160 g čokoláda na vaření 80 g cukr moučka 100 ml smetana ke šlehání 2 balení ztužovač šlehačky
Postup Jahodový dort s čokoládovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Jako první si připravíme těsto. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu. Poté přišleháme olej se žloutky a potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Když máme upečeno, tak necháme korpus chvíli vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme cukr a ztužovač šlehačky s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky promíchané s tvarohem a došleháme.
Když je korpus vychladlý, tak ho v prostředku rozřízneme (nejlépe nití) a naplníme krémem. Poté vložíme na spodní díl korpusu na půlky nakrájené jahody. Vrchní díl korpusu přiložíme na spodní a poté celý jahodový dort potřeme zbytkem krému a na vrch dortu dáme jahody.
Jahodový dort s s čokoládovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem.