Jahodový dort s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 lžic olej
1 špetka sůl
5 ks vejce
150 g cukr krupice
120 g hladká mouka
1 lžička holandské kakao
náplň
jahody
krém
0 balení tvaroh
160 g čokoláda na vaření
80 g cukr moučka
100 ml smetana ke šlehání
2 balení ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme těsto. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu. Poté přišleháme olej se žloutky a potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

  2. Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Když máme upečeno, tak necháme korpus chvíli vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme cukr a ztužovač šlehačky s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky promíchané s tvarohem a došleháme.

  4. Když je korpus vychladlý, tak ho v prostředku rozřízneme (nejlépe nití) a naplníme krémem. Poté vložíme na spodní díl korpusu na půlky nakrájené jahody. Vrchní díl korpusu přiložíme na spodní a poté celý jahodový dort potřeme zbytkem krému a na vrch dortu dáme jahody.

  5. Jahodový dort s s čokoládovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!