Jahodový dort s krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 2 lžičky prášek do pečiva 300 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 340 g polohrubá mouka 100 g máslo (Hera) krém 500 ml mléko 130 g cukr krupice 2 balíčky vanilkový cukr 2 balíčky jahodový pudinkový prášek 200 g máslo (Hera) 10 cl vaječný nebo jahodový likér na ozdobu 400 g jahody 100 g mandlové plátky na potření 2 balíčky červené dortové želé
Postup Jahodový dort s krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme rozpuštěný tuk. Vše zlehka promícháme a naplníme do vymazané a polohrubou moukou vysypané dortové formy o průměru asi 26 cm.
Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout. Teprve potom vyklopíme a rozkrojíme vodorovně na polovinu.
Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem. Vše vyšleháme na hladký krém a nakonec zamícháme likér.
2/3 krému naplníme korpus, přiklopíme druhou polovinou a zbylým krémem potřeme povrch a strany. Nahoru naskládáme plátky jahod a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu.
Plátky mandlí opražíme nasucho a strany korpusu obalíme. Jahodový dort necháme ztuhnout v chladu a krájíme na řezy.