Jahodový dort s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
2 lžičky prášek do pečiva
300 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
340 g polohrubá mouka
100 g máslo (Hera)
krém
500 ml mléko
130 g cukr krupice
2 balíčky vanilkový cukr
2 balíčky jahodový pudinkový prášek
200 g máslo (Hera)
10 cl vaječný nebo jahodový likér
na ozdobu
400 g jahody
100 g mandlové plátky
na potření
2 balíčky červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme rozpuštěný tuk. Vše zlehka promícháme a naplníme do vymazané a polohrubou moukou vysypané dortové formy o průměru asi 26 cm.

  2. Pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout. Teprve potom vyklopíme a rozkrojíme vodorovně na polovinu.

  3. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a spojíme s pudinkovým krémem. Vše vyšleháme na hladký krém a nakonec zamícháme likér.

  4. 2/3 krému naplníme korpus, přiklopíme druhou polovinou a zbylým krémem potřeme povrch a strany. Nahoru naskládáme plátky jahod a potřeme dortovým želé připraveným podle návodu.

  5. Plátky mandlí opražíme nasucho a strany korpusu obalíme. Jahodový dort necháme ztuhnout v chladu a krájíme na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!