Jarní aspik recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg šunka
0 l vývar z masoxu
5 dkg želatina
2 ks vařená mrkev
0 l studená voda
3 ks kyselé okurky
4 ks vejce natvrdo
2 ks vařená kuřecí prsa
podle chuti
čerstvá řeřicha
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Studené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se aspik nezbarvil.

  2. Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu aspik, až formu naplníme.

  3. Jarní aspik necháme důkladně prochladnout, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme zbylým rozehřátým aspikem, aby nám neosychala.

  4. Jarní aspik podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!