Jarní aspik recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg šunka 0 l vývar z masoxu 5 dkg želatina 2 ks vařená mrkev 0 l studená voda 3 ks kyselé okurky 4 ks vejce natvrdo 2 ks vařená kuřecí prsa podle chuti čerstvá řeřicha petrželka kudrnka
Postup Jarní aspik recept
Postup přípravy receptu
-
Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na dílky. Studené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, šunku na nudličky, okurky a mrkev nadrobno. Petrželku a řeřichu nesekáme, ale rozebereme na lístky, aby se aspik nezbarvil.
Želatinu namočíme do studené vody asi na 20 minut, rozmícháme ji a po rozpuštění vlijeme do vroucího vývaru. Mícháme a ochlazujeme. Chladnoucím aspikem přelijeme formu a po vrstvách skládáme zeleninu s masem, aspik, opět zeleninu aspik, až formu naplníme.
Jarní aspik necháme důkladně prochladnout, pak formu na okamžik nahřejeme v horké vodě a aspik vyklopíme na mísu. Ozdobíme zeleninou nebo vejci, která potřeme zbylým rozehřátým aspikem, aby nám neosychala.
Jarní aspik podáváme s pečivem.