Jarní brokolicová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
1 lžíce pažitka
2 lžíce majonéza
1 ks brokolice
100 g tvrdý sýr
4 lžíce řecký jogurt
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Košťál brokolice odřízneme a použijeme do polévky. Růžičky brokolice vaříme v osolené vodě asi 5 - 6 minut, potom ihned propláchneme v sítku pod studenou vodou a necháme okapat.

  2. Česnek oloupeme a nastrouháme jemně do mísy. Vařená vejce oloupeme a spolu se sýrem (eidam nebo gouda) a brokolicí nastrouháme na hrubo. Pažitku nasekáme nadrobno.

  3. K nastrouhané zelenině a vejci přidáme řecký jogurt a majonézu. Řecký jogurt je hustší, není kyselý a má lahodnou chuť. Pomazánku osolíme podle chuti a dobře promícháme. Případně můžeme vmíchat lžíci nasekané pažitky.

  4. Jarní brokolicová pomazánka je chutná na celozrnném i bílém pečivu, hodí se na chleba a výborná je také na opečené bagetce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!