Jarní bylinková polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 1 ks žloutek 2 dl mléko 2 hrstě pažitka 1 l voda 40 g hladká mouka 2 hrstě petrželová nať 2 hrstě bylinky (kopřiva, zádušník, fialka, pampeliška) podle chuti sůl
Postup Jarní bylinková polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, zalijeme ji studenou vodou, dohladka vymícháme, osolíme a povaříme.
Lístečky bylinek nakrájíme najemno, dáme na chvíli podusit na trošce másla a vložíme do polévky. Před podáváním jarní bylinkovou polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným v trošce mléka.
Jarní bylinkovou polévku podáváme s opraženou žemlí nakrájenou na nudličky. Hodí se na Zelený čtvrtek.