Jarní bylinková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
1 ks žloutek
2 dl mléko
2 hrstě pažitka
1 l voda
40 g hladká mouka
2 hrstě petrželová nať
2 hrstě bylinky (kopřiva, zádušník, fialka, pampeliška)
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky připravíme světlou zápražku, zalijeme ji studenou vodou, dohladka vymícháme, osolíme a povaříme.

  2. Lístečky bylinek nakrájíme najemno, dáme na chvíli podusit na trošce másla a vložíme do polévky. Před podáváním jarní bylinkovou polévku zjemníme žloutkem rozšlehaným v trošce mléka.

  3. Jarní bylinkovou polévku podáváme s opraženou žemlí nakrájenou na nudličky. Hodí se na Zelený čtvrtek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!