Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2-3 ks vejce 2 lžíce máslo 1 l voda 100 g mražený hrášek 1 kostka zeleninový bujon 1 lžíce dětská krupice podle chuti petrželka mletý černý pepř
Postup Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou recept
Postup přípravy receptu
-
Dvě lžíce másla pomalu rozehřejeme v kastrůlku, přidáme dvě rozklepnutá a rozmíchaná vejce a zlehka promícháme. Jakmile se vejce v kastrůlku začnou srážet, posypeme je krupičkou a vše dobře promícháme.
Míchaná vejce s krupičkou zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí vody přidáme kostku zeleninového bujonu a hrášek. Polévku důkladně zamícháme (ráda se připaluje) a necháme povařit. Před koncem vaření do polévky přidáme nasekanou petrželku.
Jarní hráškovou polévku s vaječnou zavářkou ihned podáváme.