Jarní polévka okroška recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 150-200 g šunka 4 ks brambory 1 l mléko 3-4 lžíce majonéza 2 svazky ředkvičky 2 dl voda 1 svazek jarní cibulka 1 ks salátová okurka 1 svazek čerstvý kopr podle chuti sůl mletý černý pepř jemný ocet
Postup Jarní polévka okroška recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky očistíme a také nakrájíme, stejně tak šunku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě.
Mléko důkladně rozšleháme s majonézou a přidáme trošku vody z brambor. Přidáme vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Polévku okrošku osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekaný kopr.
Jarní polévku okrošku podáváme dobře vychlazenou.