Jarní polévka okroška recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
150-200 g šunka
4 ks brambory
1 l mléko
3-4 lžíce majonéza
2 svazky ředkvičky
2 dl voda
1 svazek jarní cibulka
1 ks salátová okurka
1 svazek čerstvý kopr
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
jemný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky očistíme a také nakrájíme, stejně tak šunku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka v osolené vodě.

  2. Mléko důkladně rozšleháme s majonézou a přidáme trošku vody z brambor. Přidáme vejce, brambory, okurku, cibuli, šunku a ředkvičky. Polévku okrošku osolíme, opepříme a na závěr vmícháme nasekaný kopr.

  3. Jarní polévku okrošku podáváme dobře vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!