Jarní skopové bifteky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 cl olej
sůl
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
5 ks kopřiva
0.5 l kyselé mléko
8 plátků skopová kýta

Postup přípravy receptu

  1. Odblaněné skopové maso lehce naklepeme. Do mísy položíme na dno několik listů kopřivy, pak připravené plátky masa a zase kopřivové listy. Toto opakujeme až maso spotřebujeme. Vrchní vrstvu tvoří kopřivy.

  2. Vše přelijeme kyselým mlékem. Dobře zakryjeme a v lednici necháme dva dny uležet. Pak maso vyjmeme, opláchneme a osušíme. Osolíme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme asi 3 minuty z každé strany na horkém oleji.

  3. Hotové porce ozdobíme kolečky cibule a servírujeme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!