Jarní skopové bifteky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 cl olej sůl 1 ks cibule 1 lžíce hladká mouka 5 ks kopřiva 0.5 l kyselé mléko 8 plátků skopová kýta
Postup Jarní skopové bifteky recept
Postup přípravy receptu
-
Odblaněné skopové maso lehce naklepeme. Do mísy položíme na dno několik listů kopřivy, pak připravené plátky masa a zase kopřivové listy. Toto opakujeme až maso spotřebujeme. Vrchní vrstvu tvoří kopřivy.
Vše přelijeme kyselým mlékem. Dobře zakryjeme a v lednici necháme dva dny uležet. Pak maso vyjmeme, opláchneme a osušíme. Osolíme, zaprášíme moukou a zprudka opečeme asi 3 minuty z každé strany na horkém oleji.
Hotové porce ozdobíme kolečky cibule a servírujeme s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.