Játra Káledža sur recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
60 dkg vepřová játra
2 ks cibule (velká)
máslo na vymazání
těstíčko
1 lžíce cukr
2 lžíce olej
sůl
2 lžíce kečup
1 lžíce sójová omáčka
chilli koření
1 lžíce kokosová moučka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, česnek na tenčí plátky. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  2. Olej smícháme se sójovou omáčkou, kečupem, kokosovou moučkou a cukrem. Podle chuti přidáme sůl, pepř a chilli koření. Ze všeho vymícháme kašičku.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček lehce vytřeme olejem nebo máslem. Rozložíme do něj cibuli a posypeme ji česnekem. Játra obalíme v těstíčku a rozložíme je na cibuli s česnekem.

  4. Játra Káledža sur pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

  5. Upečená játra Káledža sur podáváme horká. Přílohu volíme podle vlastní chuti. Játra jsou nejlepší s rýží, ale s chlebíkem to taky není špatné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!