Játra na slanině speciál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
100 ml smetana
600 g játra
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
1-2 ks cibule
mletý černý pepř
100 ml voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. Rozehřejeme si pánev a vyškvaříme na ní slaninu. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme játra a prudce je osmahneme, aby se zatáhla. Když se játra zatáhnou, zaprášíme je paprikou, velmi krátce osmahneme a polijeme je horkou vodou nebo vývarem. Játra přiklopíme a dusíme je doměkka.

  3. Před dokončením přidáme do omáčky smetanu podle chuti. Může být i zakysaná. Játra na slanině už jen prohřejeme a osolíme. Nevaříme.

  4. Játra na slanině speciál můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!