Játra na víně a slanině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 4 stroužky česnek 1 sklenka bílé víno 0.5 kg vepřová játra podle chuti sůl mletý bílý pepř dobromysl worcester mletá sladká paprika na obalení hladká mouka na ozdobu 1-2 ks lahůdková cibulka
Postup Játra na víně a slanině recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová játra nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, posypeme
pepřem a paprikou. Plátky obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a na rozškvařené slanině zpěníme. Přidáme játra a osmahneme je dorůžova.
Podlijeme je vínem, přidáme čerstvý dobromysl a játra podusíme. Hotová játra posolíme a zakápneme worcestrem.
Játra na víně a slanině podáváme s bramborovou kaší a kroužky cibulky.