Játra na víně a slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
4 stroužky česnek
1 sklenka bílé víno
0.5 kg vepřová játra
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
dobromysl
worcester
mletá sladká paprika
na obalení
hladká mouka
na ozdobu
1-2 ks lahůdková cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová játra nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, posypeme

  2. pepřem a paprikou. Plátky obalíme v hladké mouce. Česnek nakrájíme na plátky a na rozškvařené slanině zpěníme. Přidáme játra a osmahneme je dorůžova.

  3. Podlijeme je vínem, přidáme čerstvý dobromysl a játra podusíme. Hotová játra posolíme a zakápneme worcestrem.

  4. Játra na víně a slanině podáváme s bramborovou kaší a kroužky cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!