Játra s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
1 špetka provensálské koření
1 sklenice sladký kečup
1 ks cibule (střední)
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli osmahneme na oleji a až zesklovatí přidáme očištěná játra, která jsme hodně, ale opravdu hodně opepřili.

  2. Až se játra zatáhnou tak je podlijeme trochou vody a dusíme do měkka, poté játra vytáhneme, dáme na talíř a posolíme.

  3. Do šťávy z jater přidáme jeden celý malý kečup a provaříme, poté přidáme zpět játra a necháme vše tak 2-3 minutky vařit.

  4. Na druhé pánvi si opečeme plátky rajčat s trochou provensálského koření, která nakonec dáme na povrch jater.

  5. Hotová játra s rajčaty podáváme s brambory či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!