Játra se sýrem od tety ze Slovenska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1-2 ks cibule
vegeta
4 lžíce kysaná smetana
1 lžička hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
500 g vepřová játra
na obalení
hladká mouka
podle chuti
mletý černý pepř
na ozdobu
50 g strouhaný parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na plátky, opepříme a mírně posypeme vegetou. Obalíme v mouce.

  2. Játra opečeme v rozpáleném oleji, během opékání přidáme oloupanou a na kroužky nakrájenou cibuli.

  3. Po opečení dáme játra na teplý talíř, posypeme strouhaným parmezánem a poklademe osmaženými cibulovými kroužky.

  4. Do výpeku dáme trochu mouky, citronovou šťávu, vegetu a pár lžic kyselé smetany, podle potřeby trochu vody. Jen krátce povaříme.

  5. Játra se sýrem od tety ze Slovenska podáváme s bramborovou kaší nebo rýží, omáčkou přeléváme přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!