Játra se sýrem od tety ze Slovenska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1-2 ks cibule vegeta 4 lžíce kysaná smetana 1 lžička hladká mouka 1 lžička citronová šťáva 500 g vepřová játra na obalení hladká mouka podle chuti mletý černý pepř na ozdobu 50 g strouhaný parmezán
Postup Játra se sýrem od tety ze Slovenska recept
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na plátky, opepříme a mírně posypeme vegetou. Obalíme v mouce.
Játra opečeme v rozpáleném oleji, během opékání přidáme oloupanou a na kroužky nakrájenou cibuli.
Po opečení dáme játra na teplý talíř, posypeme strouhaným parmezánem a poklademe osmaženými cibulovými kroužky.
Do výpeku dáme trochu mouky, citronovou šťávu, vegetu a pár lžic kyselé smetany, podle potřeby trochu vody. Jen krátce povaříme.
Játra se sýrem od tety ze Slovenska podáváme s bramborovou kaší nebo rýží, omáčkou přeléváme přílohu.