Polévka z vepřového masa a zeleniny recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 6 ks brambory 2 lžíce pažitka 1 ks brokolice 1 lžíce podravka 2 ks bobkový list 2 plátky vepřová kýta mletý černý pepř
Postup Polévka z vepřového masa a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Dva silné plátky (asi 1 cm) z vepřové kýty dáme do vařící vody. Přidáme dva bobkové listy a lžíci Podravky. Jakmile voda začne vřít, stáhneme plamen a necháme polévku vařit na mírném ohni
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Z omyté brokolice odkrojíme košťál, potom ho oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky. Brambory s kousky košťálu brokolice přidáme k měkkému masu a vaříme doměkka
Vepřové maso potom vyjmeme a nakrájíme na kostky, vrátíme do polévky spolu s pár růžičkami brokolice a krátce povaříme (asi 3 minuty). Polévku ozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Podle potřeby dosolíme, kdo má rád ostřejší, dochutí si polévku čerstvě namletým pepřem
Polévku z vepřového masa a zeleniny po dochucení podáváme na stůl k jídlu.