Játra zapékaná se sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 lžička majoránka 1-2 ks cibule 1 lžička kmín 1 lžíce hořčice 2-3 ks rajče 1 lžíce kečup 0 kg játra 1 lžička kari 20 dkg sýr 0 kostek masox 1 lžička muškátový květ 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika
Postup Játra zapékaná se sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cibuli a rajčata očistíme, nakrájíme a krátce podusíme na troše tuku. K zelenině přidáme nakrájená játra spolu s kořením a necháme přejít varem. Dochutíme kečupem, prolisovaným česnekem, hořčicí a půlkou masoxu.
Játra se zeleninou vložíme do rozehřáté trouby rozpálené asi na 170 °C. Jakmile jsou všechny suroviny hotové a měkké, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova. Sýr použijeme libovolně, pokud je to hermelín nebo niva, méně solíme.
Játra zapékaná se sýrem podáváme s přílohou podle chuti. Vhodná je bramborová kaše, pečivo apod.