Játra zapékaná se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžička majoránka
1-2 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžíce hořčice
2-3 ks rajče
1 lžíce kečup
0 kg játra
1 lžička kari
20 dkg sýr
0 kostek masox
1 lžička muškátový květ
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Papriku, cibuli a rajčata očistíme, nakrájíme a krátce podusíme na troše tuku. K zelenině přidáme nakrájená játra spolu s kořením a necháme přejít varem. Dochutíme kečupem, prolisovaným česnekem, hořčicí a půlkou masoxu.

  2. Játra se zeleninou vložíme do rozehřáté trouby rozpálené asi na 170 °C. Jakmile jsou všechny suroviny hotové a měkké, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova. Sýr použijeme libovolně, pokud je to hermelín nebo niva, méně solíme.

  3. Játra zapékaná se sýrem podáváme s přílohou podle chuti. Vhodná je bramborová kaše, pečivo apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!