Játrová omáčka k masu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg cibule 1 špetka kmín 10 dkg sádlo 10 dkg hladká mouka 15 dkg hovězí játra podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby vývar
Postup Játrová omáčka k masu recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré uvedené suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Syrová hovězí játra umeleme.
Na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova cibuli s kmínem, zasypeme moukou, krátce osmažíme a zalijeme chladným vývarem. Vše dobře rozšleháme, osolíme a necháme co nejdéle provářet.
Hotovou omáčku scedíme, nalijeme do ní umletá hovězí játra a necháme chvilku povařit.
Játrovou omáčku podáváme s knedlíkem nebo rýží a vařeným hovězím masem. Maso můžeme i vynechat.