Játrová omáčka k masu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg cibule
1 špetka kmín
10 dkg sádlo
10 dkg hladká mouka
15 dkg hovězí játra
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré uvedené suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Syrová hovězí játra umeleme.

  2. Na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova cibuli s kmínem, zasypeme moukou, krátce osmažíme a zalijeme chladným vývarem. Vše dobře rozšleháme, osolíme a necháme co nejdéle provářet.

  3. Hotovou omáčku scedíme, nalijeme do ní umletá hovězí játra a necháme chvilku povařit.

  4. Játrovou omáčku podáváme s knedlíkem nebo rýží a vařeným hovězím masem. Maso můžeme i vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!