Játrová pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce strouhanka
1 ks cibule
citronová kůra
mletý bílý pepř
200 g vepřová játra
2 ks vařené brambory
koření do mletých mas
50 g rýže (předvařená)

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Studené uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Na oleji osmahneme cibuli. Přidáme játra, vařené brambory, dušenou rýži, vejce, sůl, koření a strouhanku.

  3. Směs rozložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané chlebíčkové formy a upečeme v předehřáté troubě na 200°C. Doba pečení je přibližně 25 až 30 minut.

  4. Podáváme s vařeným bramborem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!