Játrová směs do bramboráku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
1 ks cibule (velká)
500 g kuřecí játra
4 ks jalbko (větší)
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
1 dl kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra očistíme, omyjeme a osušíme. Pokud jsou játra velká, můžeme je rozpůlit. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a dužinu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. V pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej a osmažíme cibuli dorůžova. Přidáme játra, opepříme je a necháme orestovat. Když se játra zatáhnou, osolíme je a přidáme k nim jablka. Promícháme a přidáme kečup, česnek a necháme chvilinku smažit.

  3. Játrovou směs do bramboráku ochutnáme a podle potřeby ještě osolíme, případně přidáme kečup. Směs by měla být jemně nasládlá. Pokud se nám podaří bramboráky přesolit, játrovou směs osolíme méně.

  4. Játrovou směs vkládáme do bramboráku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!