Játrové nudličky se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

140 g slanina
2 lžíce olej
1 ks cibule
500 g telecí játra
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce worchesterová omáčka
podle potřeby
2 lžíce hladká mouka
600 ml vývar z masa

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

  2. Na trošce oleje necháme rozškvařit slaninu a přidáme nakrájenou cibuli. Do základu vložíme nakrájená játra a za stálého míchání restujeme asi 10 minut.

  3. Játra potom odebereme ze základu a na zbylém tuku opražíme mouku. Přilijeme vývar a omáčku necháme zhoustnout. Nezapomeneme míchat a podle potřeby dochutíme worchesterovou omáčkou, solí a pepřem. Do hotové omáčky vrátíme hotové nudličky z jater a ještě je prohřejeme.

  4. Játrové nudličky se slaninou jsou výborné s rýží. Záleží však na nás, co máme v oblibě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!