Játrový bochníček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1 lžíce máslo 1 ks žemle slanina anglická 1 lžíce sekané mandle sůl a pepř 1 ks cibule krájená nadrobno 1-2 stroužky česnek prolisovaný 350 g vepřová játra 250 g vepřové maso sádlo na vymazání podle potřeby strouhanka podle chuti petrželová nať sardelová pasta
Postup Játrový bochníček recept
Postup přípravy receptu
-
Housku namočíme,vymačkáme a pomeleme s masem a s játry.
Na másle osmahneme cibuli a přidáme ji k mletému masu.
Přisypeme sekanou zelenou petrželku, sůl, pepř, česnek, sardelovou pastu, posekané mandle a vejce. Podle potřeby přidáme strouhanku. Smícháme a vytvarujeme bochánek který dáme do vymazaného pekáčku, pokryjeme plátky slaniny a v rozehřáté troubě upečeme.
Upečený pokrájíme a servírujeme se zeleninou a bramborem. Játrový bochníček chutná i studený, třeba s houskou a okurkou.