Játrový pekáček recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 - 2 ks cibule mletý pepř 200 g anglická slanina 1 ks ostravská klobása 3 ks barevná paprika 300 g krůtí játra vývar na podlití 600 g vepřová krkovička nebo plecko směs mexického koření
Postup Játrový pekáček
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky nebo větší kostky. Maso nakrájíme na kousky, anglickou slaninu na proužky a klobásku na kolečka
Do zapékací misky nebo pekáčku klademe na střídačku maso, cibuli, játra, paprika, anglickou slaninu, klobásu a takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny zásoby. Podlijeme slabým vývarem, posypeme pepřem, kořenící směsí a přikryjeme alobalem. Játrový pekáček pečeme asi 40 minut, potom alobal sejmeme a dopečeme doměkka. Podle chuti ještě dosolíme, je-li třeba
Játrový pekáček podáváme s hranolky nebo jen pečivem.