Jazyk s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
- - petrželka
500 g rajčata
2 ks cibule
- - mouka
- - mrkev
- - petržel
- - pepř mletý
600 g jazyk hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Jeden nebo 2-3 menší jazyky očistíme nožíkem, vložíme do hrnce se studenou vodou a uvaříme doměkka spolu s mrkví, petrželí a celým pepřem. Hotový jazyk ochladíme ve studené vodě, sloupneme a znovu vložíme do bujónu. Nachystáme si omáčku. Oloupeme rajčata a rozmixujeme je. Osmažíme si na oleji nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, nasekanou petrželku, osolíme a opepříme. Směs asi 10 minut povaříme a přelijeme do hlubší mísy. Jazyk nakrájíme na tenké plátky, přelijeme omáčkou a zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!