Jednoduchá roláda z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce pažitka
1 ks mrkev
1 ks klobása
50 dkg mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív si připravíme plech. Na něj dáme alobal a pak mokrýma rukama rozprostíráme po alobalu mleté maso. Plát osolíme, opepříme a necháme ho odpočinou.

  2. Vezmeme máslo a to rozehřejeme na pánvi. Na másle osmažíme pokrájenou cibulku a vajíčka, která osolíme podle chuti.Takto připravená vajíčka dáme po celé délce po středu na připravené mleté maso. Na vejce naskládáme na hranolky nakrájenou mrkev a klobásu. Nakonec posypeme pokrájenou pažitkou.

  3. Z obou dvou stran přimáčkneme alobal k sobě jako roládu a konce zajistíme. Jednoduchou roládu z mletého masa podlijeme trochou vody a dáme péct do předehřáté trouby asi na 35 minut. Po upečení rozbalíme alobal a roládu necháme mírně vychladnout.

  4. Jednoduchou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Roláda se dá jíst i studená jen tak s chlebem a hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!