Jednoduché domácí bramborové gnocchi recept
Apetit ReceptyPostup Jednoduché domácí bramborové gnocchi recept
Postup přípravy receptu
-
Ještě teplé brambory uvařené ve slupce oloupeme a ihned nastrouháme na struhadle s jemnými slzičkami, můžeme i protlačit lisem na brambory. Po oloupání a nastrouhání budeme potřebovat 900 g nastrouhaných brambor.
Brambory jen lehce osolíme, doprostřed vyhloubíme důlek a do něj vyklepneme 1 žloutek. Kolem dokola nasypeme hrubou mouku a zlehka všechno zapracujeme do velmi tvárného a měkkého bramborového těsta.
Z těsta nakrájíme menší dílky, ze kterých vyválíme delší válečky o průměru cca 1,5 cm a ty překrajujeme na stejně velké menší dílky, ze kterých ručně vytvarujeme gnocchi. Každý noček můžeme dozdobit otiskem podlouhlých hrotů vidličky.
Gnocchi vkládáme do horké osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Gnocchi slijeme přes sítko, nebo je vybereme děrovanou naběračkou.
Jednoduché domácí bramborové gnocchi ihned servírujeme s oblíbenou omáčkou apod.