Jednoduché domácí bramborové gnocchi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks žloutek
270-280 g hrubá mouka
900 g brambory vařené ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Ještě teplé brambory uvařené ve slupce oloupeme a ihned nastrouháme na struhadle s jemnými slzičkami, můžeme i protlačit lisem na brambory. Po oloupání a nastrouhání budeme potřebovat 900 g nastrouhaných brambor.

  2. Brambory jen lehce osolíme, doprostřed vyhloubíme důlek a do něj vyklepneme 1 žloutek. Kolem dokola nasypeme hrubou mouku a zlehka všechno zapracujeme do velmi tvárného a měkkého bramborového těsta.

  3. Z těsta nakrájíme menší dílky, ze kterých vyválíme delší válečky o průměru cca 1,5 cm a ty překrajujeme na stejně velké menší dílky, ze kterých ručně vytvarujeme gnocchi. Každý noček můžeme dozdobit otiskem podlouhlých hrotů vidličky.

  4. Gnocchi vkládáme do horké osolené vody a jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Gnocchi slijeme přes sítko, nebo je vybereme děrovanou naběračkou.

  5. Jednoduché domácí bramborové gnocchi ihned servírujeme s oblíbenou omáčkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!