Jednoduchý marcipán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks bílek
1 lžíce med
podle chuti
cukr moučka
podle potřeby
sušené mléko
přírodní barvivo

Postup přípravy receptu

  1. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a přidáme do něj med a trochu sušeného mléka. Když je hmota stále míchatelná, přidáme potravinářské barvivo potřebného odstínu a dále postupně přisypáváme sušené mléko. Hmotu pak už zpracováváme v rukách.

  2. Vál vysypeme moučkovým cukrem a z hmoty vyválíme asi 2 - 3mm tenkou placku. Z ní vykrajujeme malá kolečka, ze kterých tvoříme růžičky následujícím způsobem: První kolečko smotáme do ruličky. Ta vytvoří střed kvítku. Pak už kolem základní ruličky přidáváme - ovíjíme další kolečka, která budou tvořit další okvětní lístky růže. Pokud u sebe jednotlivé vrstvy - okvětní lístky nechtějí přilnout a nedrží, namočíme při práci prsty ve vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!