Jednoduchý nakládaný hermelín recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks hermelín podle chuti bobkový list grilovací koření provensálské koření nasekané vlašské ořechy podle potřeby 1 hrnek slunečnicový olej příloha 3 ks čerstvý chléb 3 ks naložená paprička
Postup Jednoduchý nakládaný hermelín recept
Postup přípravy receptu
-
Malé hermelíny (typu Sedlčanský hermelín, velké se nevejdou do zavařovací sklenice) podélně rozřízneme asi do 2/3, až vznikne kapsa. Dovnitř a na povrchu posypeme grilovacím a provensálským kořením. Pokud bude hermelín lehce potřen olejem, bude na něm koření lépe držet a nebude padat.
Vlašské ořechy jemně pokrájíme a přidáme dovnitř hermelínu. Hermelíny naskládáme do zavařovací sklenice. Do sklenice vložíme bobkový list. Sklenici zalijeme olejem. Sklenici uzavřeme a v teple necháme 3 dny uležet (v lednici týden).
Ke každému nakládanému hermelínu podáváme naloženou papričku nebo feferonku. Servírujeme s čerstvým chlebem.