Malinová charlotte recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1 lžíce smetana
máta
cukr moučka
2 plátky želatina
mascarpone
citronová šťáva
3 lžíce hnědý cukr
mražené maliny
toastový chleba
čerstvé lesní ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Mražené maliny vložíme do hrnce, zasypeme cukrem, přidáme citronovou šťávu a necháme rozehřát. Pak směs propasírujeme. Misku vyložíme potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponoříme do malinové směsi a vložíme do misky

  2. Mascarpone promícháme se smetanou, pak přilijeme trochu malinové šťávy, přisypeme cukr moučka a vyšleháme. Do směsi přidáme čerstvé lesní ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojíme dohromady

  3. Pak směs přendáme do misky na namočené toastové chleby a vytvoříme ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjeme fólií a necháme hodinu ztuhnout v lednici

  4. Malinovou charlottu vyjmeme z fólie, nandáme na talíř, posypeme cukrem moučka a ozdobíme snítkou máty

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!