Jehněčí burger se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 1 lžička mletý kmín 1 lžička sušený tymián 1 špetka mletý černý pepř 450 g mleté jehněčí maso podle potřeby olej těsto 0 lžiček sůl 1 ks vejce 2 šálky podmáslí 10 šálků polohrubá mouka 1 šálek celozrnná mouka 1 lžička jedlá soda náplň 2 lžíce dijonská hořčice 1 šálek kysané zelí 2 šálky baby špenát
Postup Jehněčí burger se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Na plech položíme pečící papír, nebo plech jemně pomažeme olejem a zasypeme moukou.
Ve velké míse smícháme oba druhy mouky, jedlou sodu a půl lžičky soli. Přidáme vejce a podmáslí a vše jemně mícháme, až se těsto spojí. Těsto by nemělo být příliš vlhké, ani lepkavé.
Z těsta vytvoříme 6 houstiček o velikosti dlaně a umístíme je na pečící plech. Lehce přitlačíme, aby se housky mírně zploštily. Poté použijeme nůž a vyřežeme jím 0,6 cm hluboký zářez na povrchu těsta.
Housky pečeme po dobu 35 minut, poté by měly po poklepání znít dutě. Housky necháme vychladnout a rozpůlíme.
Smícháme mleté jehněčí maso, prolisovaný česnek, kmín, tymián nebo oregano a špetku soli s pepřem, vytvoříme z nich 4 placičky. Burgery pečeme na vymaštěné pánvi při středně vysoké teplotě (cca 70 °C) z každé strany po dobu 4 - 5 minut.
Burgery vložíme do připravených rozpůlených housek a přidáme hořčici, zelí a zeleninu (baby špenát nebo baby kapustu).
Jehněčí burger se zeleninou podáváme podle chuti k různým příležitostem.
Zbylé housky zužitkujeme podle chuti.