Jehněčí kýta pečená recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks cibule
250 ml zakysaná smetana
600 g jehněčí kýta
150 g uzený bůček
2-3 ks sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na špalíčky. Bůček nakrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a spolu s okurkami nakrájíme nadrobno.

  2. Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Do pekáče dáme nakrájený bůček, cibuli, okurky, vložíme maso, osolíme a pečeme podlité vodou. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou.

  3. Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a necháme přejít varem. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.

  4. Výborně chutná s tradičními kynutými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!