Jehněčí kýta pečená recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 1 ks cibule 250 ml zakysaná smetana 600 g jehněčí kýta 150 g uzený bůček 2-3 ks sterilovaná okurka
Postup Jehněčí kýta pečená recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na špalíčky. Bůček nakrájíme nadrobno. Cibuli očistíme a spolu s okurkami nakrájíme nadrobno.
Očištěnou kýtu protkneme slaninou. Do pekáče dáme nakrájený bůček, cibuli, okurky, vložíme maso, osolíme a pečeme podlité vodou. Při pečení často podléváme a poléváme vypečenou šťávou.
Když je kýta měkká, vyjmeme ji ze šťávy, šťávu zalijeme kysanou smetanou a necháme přejít varem. Maso naporcujeme a vložíme do omáčky.
Výborně chutná s tradičními kynutými knedlíky.