Jehněčí na rozmarýně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
chilli papričky
pepř, sůl
1 jehněčí kýta
2 dl červeného vína
pár snítek rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve jehněčí kýtu omyjeme. Na plátky nakrájíme česnek a spolu s rozmarýnem a chilli papričkou jím prošpikujeme kýtu. Takto připravené maso ještě, podle chuti, opepříme a podlijeme. Jehněčí vložíme do předem vyhřáté trouby a necháme ho přibližně hodinu podusit. Následně maso podlijeme červeným vínem a dále ještě necháme dusit ještě asi hodinu, do té doby než maso změkne. Hotový pokrm ještě ozdobíme snítkami čerstvého rozmarýnu a podáváme spolu se zeleninovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!