Jehněčí na šalvěji recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžíce olej 1 lžička sůl 100 g máslo 2 lžíce voda 6 lžic bílé víno 2 ks červená paprika 200 g mražený hrášek 800 g jehněčí maso 1 svazeček čerstvá šalvěj 200 g mražená baby karotka na ozdobu 2 ks rajče 1 svazek jarní cibulka 1 ks čínský nebo ledový salát
Postup Jehněčí na šalvěji recept
Postup přípravy receptu
-
Šalvěj opláchneme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek utřeme se solí a promícháme ho se lžící oleje a šalvějí. Touto směsí potřeme jehněčí, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.
Mezitím si rozpustíme polovinu másla a podusíme rozmrazený hrášek a karotku. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a přidáme papriky. Osolíme a velmi krátce opečeme.
Maso vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a provaříme. Maso nakrájíme na plátky - na řezu by měly mít růžovou barvu.
Rajčata spaříme a nakrájíme na plátky. Listy salátu natrháme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
Na servírovací talíř dáme na jednu stranu teplou zeleninu, plátky masa rozprostřeme doprostřed a na druhou stranu naskládáme nakrájenou čerstvou zeleninu. Plátky masa přelijeme výpekem.