Jehněčí na šalvěji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
100 g máslo
2 lžíce voda
6 lžic bílé víno
2 ks červená paprika
200 g mražený hrášek
800 g jehněčí maso
1 svazeček čerstvá šalvěj
200 g mražená baby karotka
na ozdobu
2 ks rajče
1 svazek jarní cibulka
1 ks čínský nebo ledový salát

Postup přípravy receptu

  1. Šalvěj opláchneme a nasekáme najemno. Oloupaný česnek utřeme se solí a promícháme ho se lžící oleje a šalvějí. Touto směsí potřeme jehněčí, vložíme do pekáče, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 15 minut na 180 °C.

  2. Mezitím si rozpustíme polovinu másla a podusíme rozmrazený hrášek a karotku. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme zbytek másla a přidáme papriky. Osolíme a velmi krátce opečeme.

  3. Maso vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a provaříme. Maso nakrájíme na plátky - na řezu by měly mít růžovou barvu.

  4. Rajčata spaříme a nakrájíme na plátky. Listy salátu natrháme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

  5. Na servírovací talíř dáme na jednu stranu teplou zeleninu, plátky masa rozprostřeme doprostřed a na druhou stranu naskládáme nakrájenou čerstvou zeleninu. Plátky masa přelijeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!