Jehněčí po pastevecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 ks paprika
200 g cibule
1 ks bobkový list
1 ks kyselá okurka
700 g brambor
800 g jehněčí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika
podle potřeby
rajčatová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso pokrájíme na kostky, cibuli nadrobno, papriky na kousky, okurky na kostičky, oloupané brambory na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. Jehněčí maso podusíme s nakrájenou cibulí bez přidání tuku. Když maso pustí šťávu, vmícháme mletou papriku, pepř, pokrájené papriky, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a přikryté dusíme.

  3. Po chvilce maso podlijeme trochou rajčatové šťávy. K téměř měkkému masu vložíme na kostičky nakrájené brambory a přilijeme rajčatovou šťávu tak, aby vše bylo ponořené. Jehněčí po pastevecku promícháme a dusíme na malém plaménku, dokud vše nezměkne. Ke konci dušení přidáme nakrájenou okurku.

  4. Jehněčí po pastevecku podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!