Jehněčí ragú na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej sůl 1 lžíce solamyl 150 g cibule 2 ks hřebíček 6 kuliček pepř celý 1 list bobkový list 4 dl červené víno 1 lžička sladká paprika 2 lžíce hladká mouka 1 kelímek zakysaná smetana 0.5 lžičky mletý černý pepř 800 g jehněčí maso
Postup Jehněčí ragú na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli očistíme a nakrájíme.
Hodně rozpálíme olej na pánvi a maso ze všech stran opečeme. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme koření a zalijeme vínem. Ragú dusíme zakryté na mírném plameni, dokud nezměkne.
Když je maso měkké, vyndáme jej a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku a solamyl. Povaříme, přecedíme a dochutíme dle libosti.
Maso prohřejeme v omáčce, ale nevaříme.
Podáváme s brambory na různé variace.