Jehněčí ragú na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
sůl
1 lžíce solamyl
150 g cibule
2 ks hřebíček
6 kuliček pepř celý
1 list bobkový list
4 dl červené víno
1 lžička sladká paprika
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek zakysaná smetana
0.5 lžičky mletý černý pepř
800 g jehněčí maso

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky 3 x 3 cm, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli očistíme a nakrájíme.

  2. Hodně rozpálíme olej na pánvi a maso ze všech stran opečeme. Cibuli krátce restujeme s masem, přidáme koření a zalijeme vínem. Ragú dusíme zakryté na mírném plameni, dokud nezměkne.

  3. Když je maso měkké, vyndáme jej a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mletou papriku a solamyl. Povaříme, přecedíme a dochutíme dle libosti.

  4. Maso prohřejeme v omáčce, ale nevaříme.

  5. Podáváme s brambory na různé variace.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!