Jehněčí s cibulí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej 800 g cibule 1-2 lžíce mouka 600 g jehněčí kýta podle chuti sůl mletá sladká paprika mletá pálivá paprika
Postup Jehněčí s cibulí recept
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Ty osolíme a opepříme. Nakonec je lehce zaprášíme paprikou.
Cibule oloupeme a nakrájíme na osminy.
V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli a zvolna směs dusíme na mírném plameni doměkka. Pokud je třeba, zahustíme masovo nasuchu opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Zahuštěné jehněčí ještě chvíli povaříme.
Hotové jehněčí s cibulí podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.