Jehněčí s cibulí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
800 g cibule
1-2 lžíce mouka
600 g jehněčí kýta
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kousky. Ty osolíme a opepříme. Nakonec je lehce zaprášíme paprikou.

  2. Cibule oloupeme a nakrájíme na osminy.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka orestujeme. Přidáme cibuli a zvolna směs dusíme na mírném plameni doměkka. Pokud je třeba, zahustíme masovo nasuchu opraženou moukou rozmíchanou ve vodě. Zahuštěné jehněčí ještě chvíli povaříme.

  4. Hotové jehněčí s cibulí podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!