Jehněčí s rozmarýnovými brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 800 g brambory 0.5 svazku tymián - - rozmarýn - - pepř mletý - - olej olivový 5 lžic šťáva citronová 600 g maso jehněčí
Postup Jehněčí s rozmarýnovými brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu z oleje, citronové šťávy, rozetřeného česneku, přidáme posekaný tymián a maso v této směsi necháme minimálně půl hodiny odležet. Troubu si předehřejeme tak na 200 st. Brambory nakrájíme na tenké plátky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Pečeme v troubě asi 40 minut. Maso vyjmeme z marinády, na oleji ho ze všech stran opečeme, podáváme s bramborami a libovolnými dresinky.