Jehněčí v hrnci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g brambory
3 ks cibule
200 g mrkev
4 lžíce rajčatový protlak
500 g bílé zelí
750 g jehněčí kýta
drcený kmín
5 lžic olivový olej na smažení
mletý barevný pepř
marináda
5 stroužků česnek
5 lžic olivový olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na koskty. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou oleje. Do směsi rozmícháme kousky jehněčího.

  2. Cibuli oloupeme anasekáme nadrobno. Ze zelí odstraníme vrchní listy a košťál a nakrájíme jej na nudličky. Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kostičky.

  3. V kastrolu rozpálíme olej. Vsypeme do něj kousky jehněčího a zprudka maso ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme cibuli, kmín a směs opepříme a lehce osolíme. Maso podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.

  4. Když je maso poloměkké, přidáme do hrnce mrkev a brambory. Necháme asi 10 minut dusit a pak přidáme zelí a rajský protlak. Dusíme za občasného podlévání. Nemícháme, jenom hrnec pootáčíme. Nakonec vše ochutíme bazalkou.

  5. Když je jehněčí a brambory měkké, můžeme servírovat. Jehněčí v zeleninovém hrnci podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!