Jehněčí v hrnci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 g brambory 3 ks cibule 200 g mrkev 4 lžíce rajčatový protlak 500 g bílé zelí 750 g jehněčí kýta drcený kmín 5 lžic olivový olej na smažení mletý barevný pepř marináda 5 stroužků česnek 5 lžic olivový olej podle chuti sůl
Postup Jehněčí v hrnci recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na koskty. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou oleje. Do směsi rozmícháme kousky jehněčího.
Cibuli oloupeme anasekáme nadrobno. Ze zelí odstraníme vrchní listy a košťál a nakrájíme jej na nudličky. Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kostičky.
V kastrolu rozpálíme olej. Vsypeme do něj kousky jehněčího a zprudka maso ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme cibuli, kmín a směs opepříme a lehce osolíme. Maso podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.
Když je maso poloměkké, přidáme do hrnce mrkev a brambory. Necháme asi 10 minut dusit a pak přidáme zelí a rajský protlak. Dusíme za občasného podlévání. Nemícháme, jenom hrnec pootáčíme. Nakonec vše ochutíme bazalkou.
Když je jehněčí a brambory měkké, můžeme servírovat. Jehněčí v zeleninovém hrnci podáváme s pečivem.