Jelení biftek s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
2 ks cibule
50 g sádlo
50 ml červené víno
1 lžíce hladká mouka
2 ks vejce natvrdo
500 g jelení kýta
podle chuti
sůl
hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vejce oloupeme a rozkrojíme na poloviny.

  2. Z kýty nakrájíme bifteky, které lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle z každé strany 4 minuty opékáme.

  3. Bifteky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou a povaříme.

  4. Vrátíme zpět maso a společně podusíme. Nakonec přilijeme víno a šťávu zjemníme máslem.

  5. Na předehřáté talíře položíme jelení bifteky, přelijeme je šťávou a na každý biftek dáme polovinu vajíčka, trošku hořčice a zasypeme kolečky cibule.

  6. Jelení biftek s vejcem oodáváme s opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!