Jelení biftek s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 2 ks cibule 50 g sádlo 50 ml červené víno 1 lžíce hladká mouka 2 ks vejce natvrdo 500 g jelení kýta podle chuti sůl hořčice mletý černý pepř
Postup Jelení biftek s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vejce oloupeme a rozkrojíme na poloviny.
Z kýty nakrájíme bifteky, které lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle z každé strany 4 minuty opékáme.
Bifteky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vlažnou vodou a povaříme.
Vrátíme zpět maso a společně podusíme. Nakonec přilijeme víno a šťávu zjemníme máslem.
Na předehřáté talíře položíme jelení bifteky, přelijeme je šťávou a na každý biftek dáme polovinu vajíčka, trošku hořčice a zasypeme kolečky cibule.
Jelení biftek s vejcem oodáváme s opečeným bramborem.