Jemná ořechová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
1 špetka sůl
4 ks vejce
0.5 ks citron
1 hrnek kefír
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
1 hrnek mleté ořechy
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Citron (nejlépe bio) omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Vejce rozklepneme a rozdělíme žloutky od bílků.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme kefír (pokojové teploty), olej, prosátou mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy a citronovou kůru. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehkým vmícháním ho přidáme do těsta.

  3. Ořechové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme cca 50 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.

  4. Jemnou ořechovou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na dílky. Podle chuti ještě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!