Jemná ořechová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 hrnek olej 1 špetka sůl 4 ks vejce 0.5 ks citron 1 hrnek kefír 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka 1 hrnek mleté ořechy podle potřeby hrubá mouka na vysypání máslo na vymazání
Postup Jemná ořechová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Citron (nejlépe bio) omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Vejce rozklepneme a rozdělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme kefír (pokojové teploty), olej, prosátou mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy a citronovou kůru. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehkým vmícháním ho přidáme do těsta.
Ořechové těsto nalijeme do připravené bábovkové formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme cca 50 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
Jemnou ořechovou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na dílky. Podle chuti ještě pocukrujeme.